Výroba piva Moritz probíhá klasickou technologií českých piv. Pošrotovaný slad smíchaný s vodou je
postupně zahříván, přičemž se provede dvojí rmutování. Tím dojde k přeměně škrobů na zkvasitelné cukry
a uvolnění mnoha dalších, chuťově i výživově významných látek do roztoku. Následuje scezování, při
kterém se oddělí zbytky sladu (tzv.mláto) od sladiny. Sladina je následně svařena s chmelem,
přidávaným ve třech krocích. Hanácký slad a chmel ? žatecký poloraný červeňák dávají základ typické,
výrazné chuti a vůni našeho piva.
Hlavní kvašení
Po chmelovaru vzniklá mladina je zchlazena na
8°C , načerpána do otevřené spilky a zakvašena pivovarskými kvasnicemi. Zde se při intenzivním kvašení
převede většina cukrů na alkohol a oxid uhličitý, přičemž kvasnice se v závěru usadí na dně
spilky.
Dokvášení, zrání
Probíhá v ležáckých tancích při teplotě 3°C po dobu čtyř až šesti
týdnů. Samovolně se sytí oxidem uhličitým, spojují se jednotlivé chutě a zaokrouhlují do výsledného
vjemu zralého piva. Pivo dostává říz a samovolně se vyčeří.
Čepování, stáčení
Hotové pivo je
čepováno přímo z ležáckých tanků. Naše pivo je nepasterované a nefiltrované, je živé. Díky tomu se
vyznačuje svou typickou plností v chuti a vůni i obsahem mnoha nutričně cenných látek, které jsou u
tepelně ošetřovaných a filtrovaných piv z části odstraněny.
V naší databázi je 1 podnik, kde se točí výčepní pivo Černá Tereza 13°. Odkaz Vás přesměruje na vyhledávání. Tento profil založil Beny.
Černá Tereza 13°
Wellness pobyty - široký výběr víkendových pobytů se slevou