Šenk Na Parkánu
Adresa: | Veleslavínova 4 |
Co to je? |
---|---|---|
Plzeň - Centrum, 30114 | ||
Telefon: | +420-377-324-485 | |
WWW: | http://www.prazdroj.cz | |
email: | není uveden |
Šenk Na Parkáně se nachází v domě s bohatou historií spojenou s vařením piva - právováreční měšťané zde měli svoji sladovnu. V roce 1966 zde byla otevřena proslulá pivnice, která byla později uzavřena a na počátku 21. století zrekonstruována a znovu otevřena.
Šenk nabízí nejen skvělý výčep piva a pivní kulinářské speciality, ale i výhled na zachovalé starobylé hradby, chmelnice, k vidění ukázka historického dvorku právovárečného domu i další pivní exponáty, které je možno spatřit během prohlídek Pivovarského muzea.
Hospoda je zvláštní tím, že jako v jediné si v ní můžete dát nefiltrovaný, kvasnicový ležák Pilsner Urquell. K jídlu zde nabízejí celou řadu, tradičních českých pokrmů. Je zde nekuřácký koutek.
Otevírací doba:
PO-ČT 11.00 - 23.00 hod.
PÁ-SO 11.00 - 01.00 hod.
NE 11.00 - 22.00 hod.
V podniku se točí - Kofola - Kozel Černý - Master 13° - Master Tmavý 18° - Plzeňský Prazdroj - Plzeňský Prazdroj Nefiltrovaný .
Kategorie - Hostince
Je nám líto, ale recenzovat a hodnotit podniky mohou pouze přihlášení uživatelé! OK
Prosíme přihlašte, nebo pokud u nás nemáte vytvořené konto, můžete se registrovat.
Nemohu doporučit, jídlo horší průměr, obsluha arogance sama, pivo hluboce pod míru, není pravda, že se zde nekouří, smrděli jsme kouřem z cigaret, ale po zaplacení jsme nesmrděli korunou. Byli jsme posedět s přáteli 20. 12. 2015 od 16:00, téměř prázdná hospoda, obsluha se vůbec nesnažila donášet pivo, po čase žádali jsme dva číšníky o zaplacení, po dvaceti minutách jsme platili u baru, kde bylo šest osob personálu v družném hovoru. Nejdražší pivo v Plzni, nejhorší obsluha a nejhorší jídlo, podobně u Salzmanů a Na Spilce, arogance, neochota a velmi nízká kvalita servisu, pan Marek by s tím měl cosi udělat pokud ovšem chce . . . Pivo je dnes všude dobré, ale servis je jinde lepší . . .
Pivo dobrý, ale podmíráky, dva centimetry pod. Za 43,- by snad mohlo být pivo celé. Jídlo. No, jak co. Na talíři se to tváří slušně, ale třeba biftek (299,-) byl jako podrážka. Nechal jsem půlku na talíři. Obsluha se nenamáhala zeptat, zda chutnalo. Asi tušila. Sebrala talíř a bystře zmizela. Takže za mne celkově zklamání, dobré pivo to nezachrání.
Parkán?? velký haloo malý porce :D doporucuje se jako jedna z nej restaurací, ale popravdě jídlo čistý dobrý, ale už bych sem nešla. Jediný co snad vyzdvihnout je pivo
Parkan je klasika. Zavitam tam nekolikrat rocne bud jen tak nebo pred a po fotbale. Musim uznat, ze stran piva je to bezkonkurecni a mistni nefiltr pu je super. Jidlo vcelku uchazejici. Personal toho ma obcas plne bryle, ale v ramci moznosti vse zvlada. Ocenuji pritomnost provozniho na place. V pripade problemu hned vse vyresi. Rekl bych ze oproti Salzmannuv nema konkurenci i kdyz oba podniky razi podobnou strategii.
Nejvíce legrační je, že zákulisí těchto podniků je přesně takové jako jejich projev. Z našeho povolání se vytrácí řemeslo, číšníci ztrácí vtip, jsou buzerováni mystery shoppingy, vše je orientováno na zisk, ale 99 procent zisku tvoří personál. Proto bych dal vzkaz majitelům, aby číšnické posty neblokovali rádoby odbornící a manažery se přestávali stávat ti, kteří se dobře znají s majiteli. V hospodě jako tato je třeba cítit trošku lidovosti a to nejen z jidelních a nápojových lístků... všichni si jen chrání koryto a dělají tak jako by nedělali... tak vzhůru do hospod a budou nás nadále obsluhovat kadeřnice, prodavačky a podobná prvotně špatně zaučená individua, která stejně tak jako jejich nadřízení nemají s gastronomií opravdu nic společného...
Velmi vstřícní při rezervaci, musím pochválit kultivované a příjemné jednání (opakovaně). Při poslední návštěvě (celý večer jinak OK) ale při placení nastal problém zaviněný obsluhou. Provozní se za obsluhu nicméně na místě omluvil a jeho jednání (na rozdíl od jednání obsluhy) bylo velmi korektní. Pivo výborné, za celý večer "jen" jeden podmírák cca 1cm = při tom frmolu asi akceptovatelné, tj. neřešil jsem, ostatní piva během večera byla v pořádku. Jinak v restauraci jsem byl během měsíce celkem 3x a krom výše uvedeného to bylo bez problémů. Pokud nastane problém, doporučuji řešit s provozním vedoucím, jinak si pečlivě sledujte svůj účet na stole zejména při placení, předejdete tak případným nedorozuměním. Každopádně, co se týče piva, je to jednička.
O víkendu jsem tento podnik navštívil, protože jsem byl zvědavý na místní vyhlášené pivo. Pivo vynikající a asi nejlepší co jsem kdy měl možnost pít. Musím však konstatovat, že obsluha byla přímo tragická. Když už si teda to pivo nechají zaplatit 41,-- Kč za půllitr, proč mi neustále furt dokola nosí brutální podmírák? Po prvním jsem si říkal, že se spletli, ale když se to opakovalo, tak jsem si to vyfotila a pivo jsem reklamoval. Obsluha mi sice pivo vyměnila (spíš ho dotočila), ale potom mi donesla opakovaně podměrečné pivo. Navíc se mi nelíbí, že na hosty používají psychicky nátlakové metody ve stylu ještě jsi nedopil, už tu máš druhé pivo, tak pohni!
Cestou z Plzně jsem je ve vlaku s pánem, který zde v minulosti pracoval a ten mi tvrdil, že obsluha v restauraci není špatná, ale špatné je vedení, které toto toleruje a nikterak po obsluze nevyžaduje slušné chování. Škoda, restaurace tak trošku žehrá na to, že jsou svým pivem jediněční a že mají hostů dostatek.
Před pár lety jsem měl návštěvu z Moravy a tato restaurace mi byla doporučena. Prostředí, jídlo a pivo výborné, ovšem obsluha těžká katastrofa! Zařekl jsem se, že už jsem nevkročím. Minulý měsíc jsem na doporučení pozval po prohlídce pivovaru obchodní partnery na nefiltrované pivo. Kromě tváří obsluhy se bohužel za ty roky nic nezměnilo. Již po 15 minutách jsme byli osloveni obsluhou :-( Pivo, jídlo výborné, obsluha však bez zájmu. Naše poslední návštěva.
Dobrý den, jako vedoucí pivnice musím reagovat na hodnocení synek 44. V sobotu 8. 12. jsem byl přítomen a od uvedeného stolu nebyla žádná stížnost, až do doby, kdy čtyřem zbývajícím hostům zůstalo při placení víc piv na účte a personál je chtěl uhradit. Personál je upozornil, že odcházející kolegové zřejmě zaplatili piv méně a pánové vše uhradili. Po celou dobu nebyla stížnost na míru piv a je mi podivem, že by si uvedení pánové bez reakce vypili 80% piv pod míru, dali personálu uvedené spropitné a tak dlouho u nás poseděli. Jen mě mrzí, že synek 44 neřešil stížnost se mnou na místě a vše uvedl, až v hodnocení. Rád se s ním u pivka sejdu a vše si vyříkáme?. Vedoucí pivnice Vojtěch Palenčár
V sobotu 8. 12. jsme si pro každoroční předvánoční výlet do Plzně, vybrali tuto restauraci. Pivo bylo vynikající, ale z 80% podmíráky jak z učebnice. Jídlo OK. Ale obsluha katastrofa. Na upozornění od známých, jsme si každý svá piva psali na pivní tácky, a při závěrečném vyúčtování - světe div se. Prvních šest platících dostalo účtenku, no a poslední čtyři z nás, jsme dostali lístek, který jsme nikdy předtím neviděli. Celkem jsem vypili 95 nefiltrovaných piv, ale na tom jejich lístku, jich bylo najednou 112 !!!! Hlavní pingl, nám povídá ,, včem je problém pánové, vždyť je to jedno pivo na každýho (nevím kam chodil do školy, ale nás u stolu sedělo deset). Takže nás natáhli o 17 piv. Každý jsme udělali za pět hodin průměrnou útratu kolem 700kč, a nechli dýška 30-50kč. V každý jiný hospodě by vám byli vděční, ale tady se nám na závěr ještě vysmáli. Mimochodem to byl první úsměv od obsluhy, za celé odpoledne (asi měl radost, jak s těma blbcema vychcal). Takže vážení přátelé, na Parkán už nikdy !!!!
Podnik tak pro cizince, personál protivnej pivo výborný, ale podmíráky. Jídlo předražený a nevábný. Divím se,že tam mají ještě hosty.
Pivo vynikající, obsluha opravdu zvláštní, některá vyloženě na ránu a jídlo zatím katastrofální. Možná se v jídelníčku najdou výjimky jako pečené koleno apod., ale moc jich nebude. Pokrmy mají v jídelním lístku honosné názvy, ale posléze je musíte na talíři nějakou chvíli identifikovat. Když jsem si objednal např. jejich vepřovou panenku, tak jsem chvíli vážně myslel, že jsem natáčen skrytou kamerou. Posléze mi bylo vysvětleno, že to legrace není. No, není! 3 bramboráčky silné 3-4mm, utvořené ze směsi prodávané v kýblech, každý obsahující cca decilitr oleje, prakticky neukrojitelný, na nich 4 kousky naprosto vysušené vepřové panenky a to všechno zachráněné čůrkem nějakého česnekového humusu, aby to alespoň trochu klouzalo do žaludku. Pokud něco takového může "kuchař" pustit z kuchyně a servis se nezastydí něco takového podávat, tak je jasné, co si o zákaznících myslí. Tak mi můžou taky.
Souhlasím s ostatními recenzenty: OBSLUHA je na Parkáně obvykle příšerná. Světlou výjimkou bývají mladincí brigádníci (nebo jsou to praktikanti z hotelovky?), kteří se snaží. Pivo je super, takže na něj chodím, ale když si mám vybrat, jdu raději jinam. Nejednou se mi stalo, že rezervace, kterou jsem dělala dostatečně dopředu, nebyla připravená. Stůl pro dvanáct lidí se vyklízel před námi...
V tomto podniku mají určitě výborný pivo, jídlo mají také dobré, prostředí krásný,člověku se sedí skvěle, ALE.... ale ta OBSLUHA! KATASTROFA! tak drzý jednání, otrávený ksichty, arogantní chování... to jsme nikdy nikde ani v tom nejhoršim podniku nezažili.Škoda,že tak pěknou restauraci reprezentují takoví hulváti! škoda pro majitele....
Tento podnik myslim neudrzel pocatecni kvalitu s kterou prisel. Obsluha vazne, pivo s mirou dostanete zridka kdy a kuchyne taky nic moc.. tatarak z rozmrazenyho masa je fakt sila..zebirka bez kosti taky nic moc..a taky mate ten pocit ze kdekoliv sedite, pripadate si jako nekde na chodbe? jediny klad vidim v terasce pres leto..
EDIT: 24.5.2012 - toci zde nejvetsi podmiraky v Plzni!
Rádi bychom doporučili tuto restauraci, při poslední návštěvě nám bylo vyhověno s jídlem které nesedlo mé ženě. Vážíme si vstřísného přístupu.
Další z hospod, kde je problém z obsluhou. Pánové, pokud vás to nebaví, tak to prosím nedělejte, protože dokážete otrávit lidem celý večer. Pivo je TOP, to bez diskuzí, ale pán z obsluhy, ať se chytí za nos a sem tam se i usměje. Uvidí, že se mu to v dobrém vrátí.
Tento podnik jsme měli velice rádi a chodili jsme několikrát do měsíce (přes letní měsíce na zahrádku). Poslední dobou mi ale přijde, že se stále zhoršuje. Doba na čekání piva je skutečně obrovská (o jídle nemluvě), obsluha se tváří tak, že mě ani nenapadne se na něco zeptat. Je to škoda. Už několikrát se nám stalo, že jsme odešli po jednom pivu na jídlo jinam. Souhlasím s jochy, že podnik žije pouze z tradice a zahraničních hostů.
To same spatne jako viz. Na Spilce :-((
Pivo je super jinak nic nemohu hodnotit ale pivo je pivo
Bohužel ne příliš ochotná obsluha a častokrát zakouřené prostředí. Navštěvuji prakticky jen v létě na zahrádce kvůli vynikajícímu kvasnicovému ležáku.
Pravidelně tam chodíme na vepř. koleno, které je naprosto famozní.. Nefiltrovaná Plznička je třešničkou na dortu.. Obsluha milá, rychlá..
Škoda že Parkán žije pouze z tradice a turistů. Pivo mají určitě vynikající, ale jídlo opravdu nestálo za to, co je uvedeno v jídelních lístcích
Hodnocení asi hodně závisí na tom, kdy tam host přijde. Já tam byl před týdnem o státním svátku (takže naprostý klid, lokál poloprázdný) a nemůžu vytknout vůbec nic. Fantastická nefiltrovaná dvanáctka, výborné jídlo, příjemná a rychlá obsluha.
musím potvrdit, parkán se dost zhoršil, jídlo divné, studené, nemastné neslané, jediný pivo je ok, ale drahý jak prase
Za Michalův odchod nemůže ani jeden z jeho bývalých kolegů,tak proč se mstít zrovna jim,Báro?
Tato hospůdka, která má působit jako něco vyjímečného díky servirovanému pivu a prostředí s bohatou historiií, působí spíše jako přehlídka náladových, neochotných, arogantních pinglů. Střídá se tu totiž obsluha asi jako ponožky. Po přečtených hodnoceních není asi divu. Pokud nevypadáte majeťně nebo nejste cizinec, banda chlapíků co udělají pořádný kšeft a nebo pěkná slečna, obsluha Vás vřele přehlíží a cítíte se naobtíž. Pan provozní, který nosí brýle vypadá často že mu ulítli včely a problémi, které často nastávají s místem nijak neřeší. Vůbec, obsluha je tak líná zjistit si volná místa, že hosty raději vyhodí, aby měla méně práce. A přitom to mohou být hosté co sem jedou skutečně zdaleka, díky vyhlášenému Plzeňskému pivu. Jediné pivo, které za něco stálo a nebylo podmíru, točil modrooký milý kluk, který už zde také nepracuje. Z jídla je zde vinikající pouze tatarák, hermelín, koleno a česnečka a to pouze na směně, kde pracoval i onen sympatický mladík, jinak je to vohřejvačka. S přáteli jsme sem chodili díky výbornému pivku, které bylo natočené s hustou pěnou a ne dotočené či slité jako je tomu dnes, ale myslím, že po posledních zkušenostech asi rači změníme lokál.
Na to, aby to byl jen průměr tu mají výjimečné pivo, které jinde nenajdete. Na to, aby to bylo 5*, by musela být obsluha trošku přívětivější a ceny trošku nižší
Po rekonstrukci jeden z nejlepších podniků, nyní bohužel nic moc ve všech ohledech, obsluha někdy dost šílená. Díky slušnýmu tataráku a nefiltrovanej Plzni dávam 3 hvězdy.
Taky se podivuji nad přílišnou kritikou obsluhy, ale co naplat jsme v Česku a takhle si u nás lidi vyřizujou své účty. Já naopak bych chtěl pochválit obsluhu jednoho týdne, kdy tam vždycky dřepím a debužíruju ten zlatej výbornej nefiltrovanej mok. Obsluhu tvoří takoví dva plešouní, velmi milí a ochotní a za pípou bývá nějaký mladík ze slovače, kterému to čapování odsejpá od ruky. A stěžujou si tady ty sváteční návštěvníci, kteří se neumí v hospodě chovat, myslí si že vlítnou do hospody a hned řvou že chtěj pivo, místo, aby si sedli na prdel a vyčkali hbité obsluhy, tak jim ještě zaclánějí při výkonu namáhávé a záslužné práce. Obsluha má u mě jedničku s hvězdičkou, teda až po Milánkovi od Salzmannů a tomu mušketýrovi co vypadal jak D´Artagnan a taky dělal Na parkánu. S pozdravem Stálý konzument
Docela mě překvapuje, co se zde píše. Já sám sem naštěstí nic podobného nezažil. Pravda, obsluze to trvá dlouho, za což má u mě bod dolů. Ale na jídle jsem si většinou pochutnal a na pivu rovněž. Budu muset někdy zajít, abych zjistil, jak to teď je?
Šenk na parkánu se po své dlouholeté rekonstrukci dostal spíše do průměrných restaurací, výběr jídel je převážně bufetového typu, ale tatarský biftek je stále na vysoké úrovni, o Prazdroji 12 a kvasnicovém nemluvě!
Nejlépe natočený a chutnající Prazdroj v Plzni. Interiér vkusný s obsluhou jsem nikdy problém neměl. Je to taková typická česká hospůdka.
Kvasnicová Plzeň a pivovarský muzeum - skvělý pivo, úžasný jídlo a nádherný prostředí. Moc rád se vracim!
Prostředí průměrné, zcela neodpovídá cenám. Obsluha většinou katastrofální. Pivo kvalitní, jídlo dobré.
vynikající jídlo a pivo
opravdu výborné pivo, ale to je vše. prostředí nic moc a obsluha naprosto strašná. i když si parkán hraje na luxusnější pivnici, aboslutně tak na mě nepůsobí...
Nepasterovaná Plzeň je jediný klad tohoto podniku. Škoda, že dojem z ní kazí naprosto neprofesionální obsluha. Dolní venkovní zahrádka je bez obsluhy, tudíž je nutno si pro pivo zajít k výčepu. To by nebyl problém. U výčepu mě číšník odbyl, ať přijdu za 15minut, protože prý nestíhá, i když tam měl roztočeny jen 3 piva s dávno spadlou pěnou. Za dalších 15 minut jsme se zase nechytli. Takže Parkán nikdy více.
Sesterský podnik Spilky je povedený retro počin klasických Pilsner Urquell šenků.. Vynikající klasická česká (nezdravá) kuchyně a dobré pivko dělá z tohoto podniku můj oblíbený:)
Vecne precpana pivnice. Jidlo je zde prumerne kvality. Pivo tocene uvnitr je kvalitni z tanku, ale neskutecne je tocene z venkovniho pseudovycepu skrz plastove hadice, nikdy vic. Na posezeni u 1-2 piv ideal, ovsem na vice uz nebudete mit cas. Obsluha je poddimenzovana. Na pivo klidne pockate i 15min! Kdyz prijdete k vycepu tak an vas vrhnou vrazedny pohled, ceho se to jako dozadujete, ze maji frmol. Po neskutecnem cekani vam prinesou sklenici celou mokrou a se spadlou penou, kdyz jsem se dozadoval noveho piva nebylo mi vyhoveno. Obsluha si zkratka dysko VUBEC nezaslouzi. Zkratka a dobre, Parkan se riti do pekel.
Moc hezká hospůdka. Milovníci pivka si určitě přijdou na své. V pátek bývá plno, takže lepší rezervačka. V létě pěkné posezení venku. Kulinářské dobrůtku na jedničku... Doporučuji...
Pivo vynikající, obsluha je fajn... Dobrá hospůdka
Dobrá nepaster dvanáctka. Jinak příšerný interiér (jakési černé sloupy, kamna ve kterých se snad nikdy netopilo, nějaká pípa čouhající ze stěny) no děs. A obsluha? tentokrát dobrá tj. za 3
Nevěřila jsem tomu co se tu píše, než jsem sama nenavštívila. pravdu otřesný přístup...
14. 8. 07 Po několika dnech jsme opět navštívili tento podnik, opět jsme se setkali s malou profesionalitou obsluhy. Objednali jsme si u číšníka pití a zároveň i jídlo, bohužel to moc nechápal a tak napsal jen jídlo a pro pití jsme museli volat někoho jiného, pití jsme se dočkali po 10 minutách, s jídlem/žádné minutky /na nás prostě zapoměl-nic v kuchyni neobjednal, nakonec musel přijít opět jiný v pořadí třetí číšník a zeptal se nás co si ještě dáme!! Zopakovali jsme mu naši prosbu,že máme objednáno již 60 minut jídlo a kde nic tu nic,řekl,že to tedy objedná a opravdu po dalších 15 minutách jsme se dočkali-jídlo jako vždy bez nejmenší chybyčky. Celou tu dobu jsme mlčky sledoveli dění v podiku,číšníci obsuhovali s naprostým nezájmem, hosté čekali dlouho na nápoje, někteří raději odcházeli pryč, dlouho mávali na obsluhu s placením, nido si hostů nevšímal. Nepochopili jsme, proč číšník nese ke stolu, kam si sedají čtyři lidé 1 jídelák, poté se vrací pro zbylé tři, ovšem hosté si je mezitím berou ze stěny, kde jsou položeny , již sami. Nato přinese ke stolu 1 malé pivo a vrací se přes výčep a půl terasy s dalším malým a 1 velkým ke stejnému stolu.... Hosté čekají na pití dlouho, nadávají, restaurace není plná. Pro příště radím všem, zajděte raději k MANSFELDOVI!!!!! Tam maj pivo jako křen, obsluha je tam milá a vždy si pro Vás najde špetku úsměvu a milého slova. Na Parkán již nikdy.
Kvasnicová dvanáctka je prostě boží, doporučuju všem. Dojem kazí nepříjemná obsluha, zástupy německých důchodců a šizení hostů.
tady funguje cenzura, nebo kde je chyba? Můj příspěvek o podmírácích a zapáchajícím WC náhle zmizel....
Pivo je výborné - chuťově. Škoda, že už tam, kvůli obsluze, nehodlám jít. :( Pravidelné podmíry vyústily v mojí námitku, na kterou mi obsluha odvětila, že ta pěna rychle spadne, pěna sice spadla, ale stále zůstávala 1,5cm podmíra. Člověk by čekal, že obsluha, v této -vyhlášené- Pilsner restauraci, se omluví a třeba přinese pivo nové. Ani omylem, obsluha měla plnou pusu řečí a předvedla naprosto neprofesionální přístup. Na to vám kašlu. :) Inu, jaká obsluha, taková hospoda.
už to není Parkán, co býval... pivo silně pod míru a zápach moči na WC.... hnus
Je smutné že vyhlášená hospoda není schopná si uhlídat míru kterou ttočí - 1cm standartně pod míru (po spadnutí pěny) - pěkná vizitka pro zahraniční převažující klientelu .. inu češi=zloději ...
Co dodat, vynikajicí pivíčko dnes jižž obohacené i o dvě nová tajemství z Plzně - prostě plzeňská klasika...
výborné pivo a jídlo ale točí pod míru , když je tam zájezd němců tak se tak 3/4 hoďky čeká na jídlo /škoda ale kvůli kvasnicím tam půjdu zas
Dlouho jsem neměl tak dobrej nakládanej hermoš, jako ten co jsem dostal Na Parkánu... no a nefiltrovanej Prazdroj? to je prostě lahůdka (a ani jsem to druhej den necítil)
Spíše pro německou klientelu, nevrlej vrchní nás nahnal k nejblbějšímu stolu, protože se blížil zájezd německých důchodců. Jídlo ujde, ale ten protivnej personál vše kazí, zvláště ten postarší pan vrchní.
Poctivá plzeňská restaurace, kde je k dostání nejen výborné pivo - Prazdroj, kvanicový Prazdroj nebo i černé, ale i výborné masovité pokrmy od tlačenky až po pečenou kachnu. Jediné co lze vytknout, je přístup obsluhy, zvláště jeden starší číšník je velmi nervózní..
Tak nefiltrovanej Prazdroj byl naprosto super. Bohužel občas natočili podmíráka. Obsluha za začátku nestíhala ale pak už to bylo v pohodě.
Vynikající pivo po kterém nebolí hlava, domácí atmosféra.. škoda jen, že je tak zastrčená..
Dobrý podnik na pivko. Hlavně vynikající černý Kozlík za rozumnou cenu. Ale hodně často je narváno.
Okresy a kategorie
Pizza Plzeň - objednejte si křupavou pizzu od Gottiho. Rozvoz po Plzni Zdarma!
Wellness pobyty - široký výběr víkendových pobytů se slevou