Restaurace Plzeň

Katalog pohostinských zařízení, klubů, restaurací a hospod. Možnost vyhledávání dle piva, druhu kuchyně, dle okresu, lokality nebo kraje. Možnost řazení dle hodnocení.
České hospody a restaurace


Registrace | Zapamatovat
Přidat podnik



A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z

Pilotní foto Restaurant 12°
By: sady

Restaurant 12°

443.8409I. cenová kategorie (od 26kč/pivo)
Hodnocení 3.84
Adresa:Kopeckého sady 8 Restaurace I. cenová kategorie (od 26kč/pivo) ticket Restaurant gastroPASS platební karty Cheque Dejeuner internet/Wi-Fi TV/projekce nekuřácký prostor pivo z tanku Tento podnik je doporučen! Popularity: 22
Co to je?
Plzeň - Centrum, 30100
Telefon:+420-377-221-409
WWW:http://www.restaurant-12.com
email:info@restaurant-12.com


Nově otevřená pivnice s výborným pivem a otevřenou kuchyní.V objektu se dále nachází kavárna " 7g " s italskou kávou. V polovině měsíce června se připravuje otevření nové restaurace.To vše v krásném prostředí Kopec. Sadů s možností posezení na terase , která je situována na pěší zoně ,ve stínu vzrostlích kaštanů.

V podniku se točí - Gambrinus 12° - Gambrinus nefiltrovaný  - Plzeňský Prazdroj .

Kuchyně - česká a staročeská - grilované speciality - národní speciality.

Kategorie - Restaurace - Hostince - Kavárny - Pivnice.





AndyvonPilsen
23. srpen 2016 | 13:35

Do restaurace 12 velmi ráda pokaždé zajdu. Mají tu docela velkou zahrádku, dobré jídlo a pivko. Obsluha je také velmi příjemná. Doporučuji!

sisa
18. srpen 2016 | 09:23

Bohužel musím ohodnotit záporně.

Víno Fangalo, které si často v restauracích objednávám, tady rozhodně nechutnalo tak, jak má. Vzhledem k vysoké ceně bych očekávala jistou kvalitu, ale bohužel. Při placení se nám na našem účtu objevily položky, které si nikdo z naší skupinky neobjednával, které jsme ovšem museli zaplatit. A vrchol byl, když si číšník spletl účty, nechal mě zaplatit jiný účet se slovy, že mi pak rozdíl vrátí, samozřejmě už mi nic nevrátil!

Takže tuto restauraci navštívím leda tak po výměně majitele a personálu!

Ziggy
20. červen 2015 | 13:57

Běžně recenze na restaurace nepíši, ale tentokrát si to nenechám ujít. 18. 6. 2015 jsme s partou vyrazili do Restaurace 12 v Plzni v Kopeckého sadech 8. Objednali jsme si pivo a požádali o jídelní lístek. Já jsem si objednal z předkrmů Smažené řízečky z vepřové panenky, BBQ salsa za 109.-Kč, plus Fazolové lusky se slaninou za 30.-Kč. Poté, co mi bylo přineseno jídlo jsem při pohledu na tyto řízečky poněkud znejistěl jejich podobou a gramáží. Byly to 4 drobné kousky, z nichž ten nejsilnější měl do 5 mm na výšku a to včetně strouhanky, tři zbylé měly po 3 mm, tedy 1mm strouhanky, 1mm masa a opět 1mm strouhanky. To mě fakt dopálilo, byla to víceméně pouze strouhanka za 109.-Kč. Zašel jsem tedy za provozním restaurace, abych mu to ukázal. Ten přišel ke stolu a divil se, co bych vlastně za ty peníze nechtěl, myslel jsem, že jsem ve snu. Když jsem se ohrazoval, že to má být 100gr masa a že maso rozklepané na padrť obalenou do strouhanky mě jako řízečky moc nepřipadá, tak mi řekl, že jsem si měl objednat normální řízek, tam prý maso je. Já na to odpověděl, že maso má být i tady, ale nějak mi to nepřipadá, načež jsem dostal odpověď "a co to podle Vás jako je, když ne maso?..je to snad sejra?!". Řekl jsem mu, ať to tedy nenabízí, když tam maso není téměř žádné. Jeho odpověď byla, že se jedná o zobání k pivu, tudíž je to v pořádku. Vůbec jeho chování bylo na to, že pracuje s lidmi dost odměřené a arogantní. Zeptal jsem se ho, zda by to snědl, kdyby mu to přinesli tak jako mě. On mi na to řekl, že by si to nikdy neobjednal a že lidi chtějí za málo peněz hodně muziky, tak prý musí občas dělat takovéto hrůzy (úžasná prezentace jídla v podniku, který má tento provozní reprezentovat). V tu chvíli jsem pochyboval zda jsme ještě vůbec ve slušné restauraci, nebo zda nejde o skrytou kameru. Řekl jsem mu, že jsem do nedávna pracoval v Praze 11 let v hotelu, kde kdyby tohle obdržel host, tak to hodně rázně vrátí a nebude ani diskutovat proč (navíc takto chovající provozní by tam okamžitě skončil, to jsem si jistý). Moje drzost oprávněné reklamace ho ještě více nastartovala. Byl neodbytný a vypadalo to, že čeká, že nakonec ustoupím. To se do toho už musel vložit jeden z mých kamarádů a řekl mu, že i on si myslí, že jídlo není vůbec v pořádku. Provozní se mě ještě jednou zeptal jestli to budu jíst a když jsem již po několikáté řekl, že ne, tak to odnesl. Odnesl to tak, že odložení talíře, příboru a misky od fazolek bylo tak razantní, že to vše nejspíše prolétlo odkládacím okénkem do kuchyně, ne-li přímo na její podlahu. Po celé restauraci se rozprostřelo řinčení porcelánu a příborů. Tento hluk přilákal pohledy všech lidí v místnosti, kteří upřeli pohled na rozníceného provozního, prostě neskutečná ostuda. My jsme požádali o účet, který nám přinesla servírka, která měla mnohem větší ponětí o slušném chování, než sám pan provozní. Se slovy "Sem už ne" jsme odešli do nedaleké restaurace na jídlo, kde jsme strávili příjemný večer do pozdních hodin. Je s podivem, že restaurace s krásným prostředím a lokalitou dokáže zašlapat svůj potenciál jedincem, který by vzhledem k jeho chování měl spíše pracovat někde ve skladu, kde ho nikdo neuvidí.

starouš
5. prosinec 2014 | 11:52

Měli jsme žebra a tamní burger. Žebra dobrá, i když i na můj vkus dost slaná, navíc chilli a med marinádu jsem z toho moc necítil. Ale vcelku jsme si pochutnal, porce velká, zbytek jsem nesl domů. Burger - pěkná porce masa, ale nebylo dochuceno - přišlo mi úplně bez soli a koření... v tomto směru zdaleka nemá na burger v Excellent comix pubu na náměstí anebo na ten z Delishe. Pivko dobře ošetřený, poctivá míra, personál pozorný a příjemný. Byli jsme dole, i přes dost kuřáků vzduch celkem ok.

ketosha
10. listopad 2013 | 16:35

Pro me velké zklamani! Restaurace šla za poslední dobu velice dolu, zejména s kvalitou nabízeného jídla! Občas přemýšlím nad tím, co vede kuchaře k tomu, aby v takové restauraci, jako je tato, tím mám na mysli jeji potenciál potenciál ve skvělé poloze v centru města, vybaveni, velikosti, vkusnému interiéru atd, že vydá jídlo, které vypadá jako z nádražní vývařovny, je nedochucené a rozhodně nedosahuje uvedené gramáže ... Na jeho místě bych se musel opravdu stydět a trhnout, zda si host nebude stěžovat a jídlo nevrátí. Já jsem to neudělal a lituji toho . Do teto restaurace již znovu nepůjdu a nedoporučoval ji ani svým přátelům. Majiteli bych doporučil, aby se více držel vize a hesel, pod kterými svou restauraci prezentuje.

Sheepie
1. říjen 2013 | 18:13

Po dnešní návštěvě palec dolů, gramáž uvedená na jídelním lístku absolutně neměla co dočinení s realitou. Po objednání smaženého sýra ( 130g) jsem čekal něco víc, než dva obalené plátkové sýry, nemluvě o přesmažených hranolcích. Když jsem si objednal pití ( Romerquelle perlivou ) měl jsem krásnžý výhled na bar, kde mistr barman s úsměvem na rtech protřepával onu PERLIVOU ZAVŘENOU vodu a podával jí servírce k odnešení na plac... katastrofa. Žoviální obsluha, která se snaží být vtipnou za každou cenu. Nikdy víc...

Deroyce84
26. listopad 2012 | 10:42

Žádná hospoda, kde točí plzeňský sra*ky nemuže mít víc, jak průměrné hodnocení, chceme li být objektivní. V dnešní době, kdy se čím dál tím více, a zcela logicky, poukazuje a vyhledává za způsob konzumace "za pevný prachy, pevná kvalita", pak zrovna "kvalita" ve spojení s velkovýrobou plzeňského piva zkrátka nemá co společného.. Naneštěstí právě takové podniky mají štěstí na širokou povahu veřejnosti, které je víceméně jedno co pije, hlavně že to je pivo/hlavně že to je přece PLZEŇ! Jen se obávám, že právě pro pivní fajnšmekry v takto vyhraněných podnicích moc prostoru nezbývá..

JonasNovotny
27. červenec 2012 | 17:33

POZOR ! ! ! Hospoda má nového majitele, změnilo se toho dost a momentálně si myslím, že je to jedna z nejlepších v Plzni. Pivo SAMOZŘEJMĚ výborný, jídla zajímavý (syreček se slaninou pečený v list. těstě) a v celku nejsou předražený. Škoda, že tu není nekuřácká sekce....

Gastroskaut
13. říjen 2011 | 23:15

Byl jsem zde nedávno na sobotním obědě, prostředí se mi docela líbilo, až na ty LCD obrazovky, vypadá to jak v elektru.... Obsluha mi připadala,že občas nevěděla která mlátí, ale čekal jsem,že to zachrání kuchyň, ale byl jsem oět překvapen,žebra vysušená katastrofa a česnekovej dresing, strašný! A rolovanej pupek s kaší, bez chuti, maso gumové! Doufám,že se polepšíte a pokuď ano, rád vás všude budu vychvalovat, ale zatim neni důvod!!!!

zabak
12. září 2011 | 17:26

Prostředí je opravdu zajímavé, ale to, co jsem tam zažil, to byl úlet!!!

K večeri nám obsluha přichystala přesolenou kaši, ale tím to jen začalo.

První pivo, které mi obsluha přinesla, bylo 1 cm pod míru. Budiž, stane se, ale že se to stalo jen u našeho stolu dalším pěti, to už asi náhoda není.

Druhé pivo, které jsem si dal, světe, div se, OPĚT stejná podmíra. Po dotazu obsluhy mi bylo pivo odneseno a dostal jsem nové (i s omluvou). Průběžně obsluha nosila ostatním podmíru.

Třetí pivo, které jsem si po dopití objednal, mi bylo přineseno OPĚT s centimetrovou podmírou. Na dotaz, zda by obsluha mohla natočit pivo nové, jsem se dočkal úšklebku a odnosu piva. Ona náprava mi však vyrazila dech. Pivo bylo přineseno bez pěny (jako čaj) se slovy: "Tak teď už to snad je míra!". Následovalo zaplacení a odchod (restaurace zřejmě peníze dvanácti hostů nechce).

Upozorňuji, že od 19:00 tam bylo pouze nás dvanáct, takže žádný nával.

Pokud by byla obsluha poslána na pracovní úřad, mohla by to být pěkná restaurace.

masamota
9. srpen 2011 | 10:30

Krásné prostředí a vynikající jídlo, příjemná obsluha. Byli jsme tam na oběd 3x během července a vždy spokojeni. Doporučuji a těším se na webové stránky :-)

KAB
4. červenec 2011 | 19:03

UPDATE: pro ty co čtou novější recenze - já jsem ten, komu vadí, že podnik nemá webové stránky, když na ně odkazuje ve své prezentaci - prostě to beru jako službu stejně jako papír na WC :)

Na druhé straně má tento podnik tak pozitivní rezence, že bych nerad někoho ovlivňoval tímto mým názorem (pár lidí to udělalo), takže čtěte ostatní názory a uvidíte, zda tam zajít nebo ne...

WineEnthusiast
3. červenec 2011 | 14:12

Byl jsem tu jen dvakrát, ale bavilo mi to. Jednoduchých, ale dobře uělaných pár jídel. Seděli by mi tady jídla třeba jako telecí řízek přes celý talíř, nebo třeba cordon bleu (z telecího, raclettou a třeba tou vaší šunkou od kosti), samozřejmě obojí na přepuštěným másle, s domácí kaší. Až budu v Plzni rád přijdu.

Myslím, že pokud někdo má problém s tím, že restaurace nemá webovou prezentaci, tak by spíš ten podnik měl přeskočit a né hodnotit. To trošku postrádá význam... Pokud vím, že tam dostanu fajn jídlo, tak si nemusím předtim přečíst co to bude. Dokonce i spousta restaurací který se řadí k nejlepším na světě nemají na webu svoje menu. Čímž samozřejmě nemyslim že nemít webovou prezentaci restauraci automaticky řadí k nejlepším na světě :)

kava
30. červen 2011 | 19:24

Vedle Budina, jediná restaurace v Plzni, kde skutečně vaří Páni Kuchaři. Skvěle jsem si ve 12tce pochutnala na šiškách se špenátem a slaninou. Ještě teď vzpomínám na tu užasnou chuť. A ještě parádní zážitek navrch - Master ritual. Doporučuji kudy chodím. A těším se na další návštěvu.

Denny
26. červen 2011 | 20:18

Byli jsme tam s rodinou na oběde a nelze jinak, než z celého srdce doporučit. Všechna čtyři jídla byla výborná a to nesmíme zapomenout na úžasný špenátový krém, který hned po první lžíci vyvolal úsměv na tváři. Určitě se do této restaurace budeme rádi vracet.

František
29. květen 2011 | 21:25

Vážení přátelé, velice nás těší Vaše hodncení. Vaše názory jsou pro nás velmi důležité, i ty záporné. Omlouváme se za nefunkční webové stránky. Je to veliká chyba, kterou si uvědomujeme. Důvodem je příprava třetího provozu v domě, který bude fungovat jako celek, stejně tak jako webové stránky. Velice nás mrzí rozpory uživatelů a neradi bychom se do nich zapojovali. V našem zájmu rozhodně není, kohokoliv napadat, nebo být arogantní, jen Vás chceme ujistit, že hodnotitelé restaurantu 12° nejsou našimi zaměstnanci, ale našimi hosty. S pozdravem, František Laš, šéfkuchař restaurantu 12°.

beskydator
26. květen 2011 | 19:53

Vynikající podnik.. Zašli jsme s rodinkou a rozhodli se proto ochutnat každý něco jiného.. Já hovězí líčka s bramborovou kaší a šalotkovou omáčkou, čož byla výtečná volba. Maso krásně měkké, kaše přímo luxusní a ve spojení s omáčkou.. No výborný.. Moje paní tatarák, tchýně kotletu a tchán žebra.. Všichni jsme byli velice spokojeni, a to jak s jídlem, tak i s obsluhou, která i po několika našich panácích neztrácela nadhled a byla velice příjemmná. Vřele doporučuji všem.

to KAB - já se chodim do restaurace najíst, web mě nezajímá, ale vzhledem k výběru tvých oblíbených podniků bys kvalitu místního jídla stejně nedocenil.. Doporučuji tedy držet se tvých jídelen se "skvělým" webem a hodnocení restaurací nechat na lidech, kteří se rádi, skutečně dobře, najedí.. Díky..

frey87
13. duben 2011 | 15:26

Vřele doporučuju degustační menu. A jednotlivě je božský hovězý pupek.

Blueflanker
10. duben 2011 | 12:45

Skvělý podnik s výbornou kuchyní, skvělou obsluhou a prostředím a navíc s opravdu skvělým pivem. Jeden z nejlepších podniků v Plzni, možná i nejlepší. Jediné co mi trochu mrzí jsou televizní obrazovky po stěnách.

mooser
15. březen 2011 | 21:08

Tak na takovoutu restauraci opravdu každý gurmán čekal. Něco tak exklusivního jsem v Plzni (kromě Budina, ale to je Itálie) nejedl. Výborně! Tleskám a smekám, jen tak dále. Jen by se mohla trochu zlepšit kvalita piva, ta není zcela optimální. Ale jinak díky moc i perfektní obsluze.

pajikn
8. březen 2011 | 14:04

Byl jsem zde s přáteli asi před týdnem a jeden z nich je opravdu veliký gurmán více než okresního významu, který byl naprosto unesen zdejší gastronomií, která si nezavdá s lecjakými vyhlášenými pražskými i vídeňskými podniky. Za sebe mohu tento názor potvrdit a vřele všem doporučuji k návštěvě. K perfektnímu dojmu z večera přispěla i naprosto profesionální bezchybná obsluha!

xeo99
28. únor 2011 | 20:51

Přestože prostředí vybízí spíše k pití piva, tak jídlo je zde naprosto fantastický. Takováto česká kuchyně v Plzni není. Dokonalý design servírovaných jídel jenom dokresluje kvalitu kuchařů... jako by se snad učili u Zdeňka Pohlreicha. Nejlepší jídlo: Pupek s kaší.... vydržet!!!

gary
24. únor 2011 | 21:27

Nedávno jsme zašli na tento nový objev v centru Plzně. A byli jsme mile překvapeni, prostory celkově rekonstruované do historického stylu, typické cihlové klenby ve sklepení. podnik byl zcela plný, takže si své místo našel rychle. Dali jsme si jídlo a pivo, samozřejmě, již z názvu restaurace vyplývá, že točí jen prazdroj dvanáctku. obojí vynikajicí.

Vohry
21. únor 2011 | 20:58

Famózní kulinářsky požitek, degustační menu mne opravdu nadchlo. V Plzni podle mne bez konkurence. Můj nový obědový lokál-:) Nezbývá než doufat, že to vydrží... Jen mne zatím trochu mrzí, že stále nemají dodělaný web a na netu tím pádem chybí polední menu.

Kiss
18. únor 2011 | 18:12

Přátelé, tohle musíme vidět, u toho by měl každý kulinář být, konečně pořádná restaurace, lepší než švejk.

Moribundus
17. únor 2011 | 18:12

Váš podnik mne opravdu nadchl, tohle v Plzni chybělo, opravdu milá a ochotná obsluha, to se v Plzni nevidí, byla jsem s přítelem na Svíčkové a lepší jsem nikdy nejedla. Pak jsme si dali nahoře v kavárně 7g to nejlepší cappuccino jaké jsem kdy pila. Interiér restaurace velmi příjemný

, už se těším na přístí návštěvu.

vendis
12. únor 2011 | 02:03

excelentní podnik, doporučuji!




Pizza Plzeň - objednejte si křupavou pizzu od Gottiho. Rozvoz po Plzni Zdarma!

Wellness pobyty - široký výběr víkendových pobytů se slevou


Pivní info