Uživatelské recenze Plzeň
Celkem 2342 recenzí
Purkmistr si dlouhodobě drží vysoký standard. Ale abych nebyl moc stručný:
Výjimečná je na restauraci práce personálu. Skvělá organizace, zájem o hosta, rychlost ? prostě to klape a cítíte se příjemně.
Po několika náhodných večeřích jsem začal do Purkmistra chodit na obědy (změna místa zaměstnání) a po 14 dnech musím říct, že ještě ani jednou jsem neodcházel zklamaný.
Kapitolou samo o sobě je zdejší pivo, mně nejvíc chutná pšeničný písař, ale vyzkoušet musíte všechny speciály.
Podnik se celkově snaží, jídelníček občas obohatí speciální akcí nebo pořádá sezónní akce, festivaly apod.
Shrnuto: jedna z velmi mála mých pětihvězd:)
Zde jsem byl před cca třemi roky, ani jsem to sem nepsal, bylo to takové rozpačité a protože to bylo jen jednou, nechtěl jsem to paušalizovat (jídelák bez cen, po reklamaci ceny dost divné, přístup takový ne příliš "zákaznický").
Dnes, po zjištění, že jsou zde jiní provozovatelé, jsem zkusil zde strávit sobotní odpoledne. Budvar 10 nebyl, jen 12 (netroufl jsem si, mám na večer ještě jiné plány), ale i když to není v ceníku, byla zde nabídka G11 Excelent - ten můžu, takže OK.
Obsluha od začátku až do konce super, rozhodně nehrozí nezájem - ale byl jsem zde bohužel úplně sám, s ohledem na dále uvedené škoda, doufám že se to změní a restaurace se zaplní více.
Po přečtení novin a vypití cca 5ti piv jsem si dal jídlo - panenku s hříbkovým ragů a opečenými brambory (měl jsem vybráno předem, ale jsou tam další zajímavá jídla) - jídlo naprosto vynikající (zcela srovnatelné s podobným jídlem v Simsalabim a to je super pochvala, i když rozpečená bageta je rozpečená bageta).
Určitě sem zajdu znovu, první návštěva byla vynikající a rád bych si ověřil, že to je standard. Určitě mám z dnešního odpoledne dobrý pocit.
Z mojí někdejší zkušenosti - chutná jídla a milý a vstřícný personál.
V poslední době jsem několikrát navštívila a mohu jen doporučit! Oběd je zde pro mne opravdu zážitkem, výborná jídla připravená z ČERSTVÝCH přírodních surovin, bezvadně dochuceno, milé prostředí, obsluha velmi na úrovni. I jako vyznavač masa si zde pochutnám na vegetariánských pokrmech!
Když minulý týden přišel můj kolega Michal se zprávou, že byl na obědě v mexické restauraci, zpozorněli sme a vyslechli si ódu na jídlo, které měl k obědu, mluvil o tortile s mletým masem a nějakou senzační salsou.. Nedalo nám to, a v pondělí sme společně s Michalem vyrazili na oběd do této mexické restaurace. Udivila mne informace, že je tato restaurace otevřená již rok a půl a my, ač sídlíme jako firma za rohem o ní neměli ani potuchy. Další věc, která mne udivila, byl společný vstup do domu, kde je herna, jako člověk, který hazard přímo nesnáší jsem pochopil, proč sem si nikdy restaurace nevšimnul ač chodím okolo každý den...
Sejdete schodiště a najednou se ocitnete v naprosto jiném světě. Opravdu totiž máte pocit, že jste v Mexiku, nádherná výzdoba a kresby na zdech na Vás skutečně zapůsobí a napoprvé nevíte kam s očima. Ještě jsme neudělali ani dva kroky a byla u nás servírka a s tak vřelým přivítáním sem se snad ještě v žádné restauraci nesetkal, nabídla nám ať si vybereme, zda budeme sedět v restauraci nebo na zahrádce. Protože kolega kouří a tato restaurace je nekuřácká šli jsme po druhém schodišti opět nahoru a tam bylo něco co nám vyrazilo dech podruhé. Pekrásná zastřešená zahrádka ve vnitrobloku s parádním posezením. Na poledním lístku byla tři jídla a k základnímu meníčku dostanete 3 deci pití dle nabídky, polévku a hlavní jídlo, na závěr máte v ceně kávu nebo čaj. Neuvěřitelné,, to vše za 99,-kč.
Dali sme si všichni jídlo s pozoruhodným názvem:Hněv Jimenezovi tchýně. Předtím nám servírka, velice milá a ochotná servírka vysvětlila všechna jídla a jejich složení. Rozhodli sme se pro jídlo s tortilami. Už fazolová polévka, velmi netradiční nám navodila pozoruhodné chutě a očekávání. Samotné jídlo však opravdu předčilo všechna naše očekávání. Bylo vynikající a bylo ho tolik, že jsem měl skutečně problém ho sníst celé. Nakonec jsem nad ním zvítězil a pak při kávě sme rozjímali a přemýšleli o tom, jak je možné, že jsme zde nikdy předtím nebyli. Od pondělí nechodíme nikam jinam a je velice zajímavé pozorovat jak den ode dne do restaurace chodí víc a víc lidí. Dnes byla zahrada uplně plná a lidé si museli dávat jídla i dole v restauraci..
To mně vnutilo nápad vzít večer přítelkyni na nějakou specialitu do této restaurace. Zažili jsme zde několik šoků. Prvně popíšu ten nepříjemný. Restaurace byla až na dvě ženy uplně prázdná. To opravdu nemohu pochopit, že takový skvost může večer zet prázdnotou.
Šok druhý.. Ten výběr na jídelním lístku je ohromný. Jedna specialita mexické kuchyně vedle druhé, že opravdu nevíte co si vybrat. A právě v ten moment ke solu přijde servírka a vysvětlí Vám co které jídlo obsahuje, zda je pálivé a nebo jak se servíruje. Na její doporučení jsme si nakonec vybrali Quesadilas a Enchiladas. Na jídlo jsme čekali okolo 20 - 30 minut, ale slečna servírka nám vysvětlila důvod čekání, jídla se totiž připravují několikerým způsobem a nakonec se grilují pod grilem. A pak už to přišlo. Nejprve nám na stůl přinesla talíř se zeleninou a chipsy. Mysleli sme že to máme dohromady a než nám přinesla jídla pustili jsme se do zeleniny a chipsů. Jaké bylo naše překvapení, když jsme zjistili, že ta hromda zeleniny je jen pro mne k Enchiladas. Tu samou porci zeleniny a chipsů měla přítelkyně ve svém talíři s jídlem. Hodnotit ta jídla nemá cenu, to musí každý vyzkoušet prostě sám. Bylo to něco naprosto vyjímečného, sýrová omáčka a kukuřičné tortily v mém jídle byly znamenité a bylo toho tolik, že jsem s povděkem přivítal nabídku nechat si zbytek zabalit sebou. Ochutnali jsme skutečnou mexickou kuchyň. Byl to zážitek, který budeme pravidelně opakovat, přítelkyně mi hned při odchodu nabídla, že bychom mohli zajít příští týden na večeři s rodiči, už teď se těším.
Je ještě jedna věc o které bych se rád zmínil. Pan kuchař. Neměl moc práce a pohyboval se u baru. Dal sem se s ním do řeči a ještě nikdy sem neslyšel nikoho tak zasvěceně mluvit o své práci. Po rozhovoru s ním, vím, že kdykoli přijdu do této restaurace, budu spokojený.
Ten člověk tam sám vaří každý den a jeho chuť do práce je více než obdivuhodná.
Při placení nám servírka nabídla abychom zanechali kontakt na sebe, že nás zařadí do slosování o večeři za 500,-kč. Nevím, jestli k nám byla tak pozorná a vstřícná protože chodím již celý týden na obědy a zná mne, ale takový přístup opravdu nikde jinde nenajdete, od první až do poslední chvíle víte, že tam sou rádi, že ste tam a dávají Vám to patřičně znát a vy si tam připadáte opravdu jako vítaní hosté.
Ještě bych rád rozepsal proč hodnotím jak hodnotím:
Interiery a prostředí - 5x hvězdička
Obsluha a nabídka - 5x hvězdička
Jídlo a kuchař - 5x hvězdička
Celková návštěva - 5x hvězdička
Hosté, kteří dopustí, aby takový skvost mezi Plzeňskými restauracemi byl v pátek večer skoro prázdný - mínus deset hvězdiček.
Na závěr bych ještě jednou rád poděkoval za celý týden a senzační obědy, za dnešní večer a neuvěřitelnou atmosféru.
A všem ostatním opravdu vřele doporučuji návštěvu této mexické restaurace a to v poledne i večer, ještě se mi nestalo, abych odcházel hladový nebo s pochybnostmi.....
P. S.: všimnul sem si, že sem asi chodí taky majitelka této restaurace, takže bych byl nadmíru spokojený, kdyby nějakým způsobem mohla ohodnotit personál, protože ji reprezentuje více než skvěle. Možná malou, ale zárukou je to, že nás pět z naší firmy sme se stali štamgasty a nenecháme si utéct žádný oběd a určitě i spousty večerů v této restauraci.
Ještě jednou mnohokrá děkuji, Karel Šantrůček.
Po první návštěvě nebude mé hodnocení moc komplexní, poseděli jsme jen venku, takže nehodnotím interiér apod. Ochutnala jsem gnocchi s hlívou ústřičnou, ovčím sýrem, česnekem a jarní cibulkou. Jídlo dobré, jen mě trochu mrzelo, že i tady z polotovaru. Gnocchi by se snad daly udělat domácí. Jinak polotmavý Purkmistr výborný! A rozhodně sem zajdeme znovu!
Špatné recenze a několik nabídek na slevových serverech sice vzbuzovalo obavy, jestli slevy neměly být zařazeny spíš mezi adrenalinové zážitky než gastronomii... přesto jsme zakoupili a vyrazili (154 Kč za 300g steak + ke dvěma voucherům lahev vína, nekup to :)
Obavy se zdvojnásobily při příchodu kolem kuchyně, ze které se linul kouř. Špatné odvětrání, ze kterého druhý den pěkně smrdělo šatstvo kuchyní, ale byl nakonec jediný výrazný kaz.
Interiér nenadchne, ani neurazí, prostě sklepní hospoda. Samotná servírka také zvládala bez obtíží. A steak? Kamarád si jej vysloveně pochvaloval. Já jsem bohužel nedostal krvavý podle přání (bolest většiny nespecializovaných restaurací) a nestejnoměrné propečení bylo dáno zjevně špatným uříznutím masa. Nicméně maso samotné bylo kvalitní a steak pěkně křehký.
Restauraci určitě zkusím zopakovat. Uvidíme, jak bude pokračovat, protože slevomaty jako obchodní model (stále mají další a další slevy) není trvale udržitelný, že?
Na základě pozitivních recenzí jsem se sem chystal už delší dobu, bohužel mám to trochu z ruky a ještě když teď celé léto nejezdí tramvaje... Nicméně cestou z výletu na Krkavec to vyšlo :)
V sobotu kolem poledne venku dva cyklisté, uvnitř nikdo, ale později se pár lidí objevilo. Nevím ale jak normálně, přišel jsem hodinu po otvíračce a venku bylo počasí spíš na koupaliště.
Hospůdka je to příjemná, obsluha velmi ochotná. Porce jídla byla obrovská (zelené věci jsem nechal pro králíky) a chuťově vynikající.
Protože mám rád piva z malých pivovarů a lze-li, dávám jim přednost před europivy z továren, tak "pivo z hor" za mě bezva.
Cena přiměřená, toalety čisté, jen jsem na první pokus nenašel vypínač, ale podruhé už se svítilo, tak tam někde je :)
****************
Update: Tak po několika dalších návštěvách musím doplnit, že se z Hadí vrány stala má nejoblíbenější restaurace na sobotní či nedělní odpoledne, přečtu si noviny, dám pár jedenáctek a výborné jídlo. Stále jí mám samozřejmě "z ruky" a zajdu tedy jen o víkendu, ale výborné pivo, úžasná obsluha (asi je to tím "domácím" prostředím, že je tam tak příjemně) a skvělé jídlo je zde standardem. Nelze než doporučit.
Navštěvuji tuto restauraci skoro od začátku, přečetl jsem si stížnosti co se týkají obsluhy a nemohu stím souhlasit. Ze začátku tam byli nějaké nedostatky, které si myslím že se snaží odstranit, na jídlo si ale nemůžu vůbec stěžovat a kdykoliv jsem tam v poslední době zavítal obsluha byla vstřícná a velice milá.
Hospůdka je designově hodně povedená, jídlo v rámci možností (vysušená panenka a rozmarýn ve smetanových bramborech kazili dojem). Za ty peníze by se dalo přimhouřit oko. Obsluha musím souhlasit, že je pekelně pomalá. Na jídlo jsme čekali přes 30 minut a na placení skoro 10 minut.
Jídlo a pivo dobré, ALE obsluha na facku a vyhazov. Jednou a stačilo. Měli jsme dojem po celou dobu návštěvy restaurace, že jsme tam někomu na obtíž /6 lidí/. S takovou ignorací zákazníků jsem se dlouho nesetkal. Doporučuji vyhodit celej personál.
Pivo dobré, ale s tak otrávenou obsluhou jsem se dlouho nesetkal. Slečna působila že je tam snad nuceně nasazená, zájem o hosty nulový. Díky, ale už nikdy.
Okresy a kategorie
Pizza Plzeň - objednejte si křupavou pizzu od Gottiho. Rozvoz po Plzni Zdarma!
Wellness pobyty - široký výběr víkendových pobytů se slevou
