Uživatelské recenze Plzeň
Celkem 6144 recenzí
Bojím se, že ani moje hodnocení nebude pozitivní. V pátek jsme na jídlo pro dva čekali přesně hodinu a půl! Ke konci se nám personál téměř vyhýbal, zřejmě už i jim z toho bylo trapně a to jsme to poprvé urgovali po 45 minutách. A chuť jídla nic extra. Zeleninové rizoto ušlo, ale pálivá, jinak naprosto normální masová směs v chlebu za 189?
Sorry, ale my už podruhý fakt ne.
Na základě pozitivních recenzí jsem se sem chystal už delší dobu, bohužel mám to trochu z ruky a ještě když teď celé léto nejezdí tramvaje... Nicméně cestou z výletu na Krkavec to vyšlo :)
V sobotu kolem poledne venku dva cyklisté, uvnitř nikdo, ale později se pár lidí objevilo. Nevím ale jak normálně, přišel jsem hodinu po otvíračce a venku bylo počasí spíš na koupaliště.
Hospůdka je to příjemná, obsluha velmi ochotná. Porce jídla byla obrovská (zelené věci jsem nechal pro králíky) a chuťově vynikající.
Protože mám rád piva z malých pivovarů a lze-li, dávám jim přednost před europivy z továren, tak "pivo z hor" za mě bezva.
Cena přiměřená, toalety čisté, jen jsem na první pokus nenašel vypínač, ale podruhé už se svítilo, tak tam někde je :)
****************
Update: Tak po několika dalších návštěvách musím doplnit, že se z Hadí vrány stala má nejoblíbenější restaurace na sobotní či nedělní odpoledne, přečtu si noviny, dám pár jedenáctek a výborné jídlo. Stále jí mám samozřejmě "z ruky" a zajdu tedy jen o víkendu, ale výborné pivo, úžasná obsluha (asi je to tím "domácím" prostředím, že je tam tak příjemně) a skvělé jídlo je zde standardem. Nelze než doporučit.
Navštěvuji tuto restauraci skoro od začátku, přečetl jsem si stížnosti co se týkají obsluhy a nemohu stím souhlasit. Ze začátku tam byli nějaké nedostatky, které si myslím že se snaží odstranit, na jídlo si ale nemůžu vůbec stěžovat a kdykoliv jsem tam v poslední době zavítal obsluha byla vstřícná a velice milá.
Hospůdka je designově hodně povedená, jídlo v rámci možností (vysušená panenka a rozmarýn ve smetanových bramborech kazili dojem). Za ty peníze by se dalo přimhouřit oko. Obsluha musím souhlasit, že je pekelně pomalá. Na jídlo jsme čekali přes 30 minut a na placení skoro 10 minut.
Jídlo a pivo dobré, ALE obsluha na facku a vyhazov. Jednou a stačilo. Měli jsme dojem po celou dobu návštěvy restaurace, že jsme tam někomu na obtíž /6 lidí/. S takovou ignorací zákazníků jsem se dlouho nesetkal. Doporučuji vyhodit celej personál.
Pivo dobré, ale s tak otrávenou obsluhou jsem se dlouho nesetkal. Slečna působila že je tam snad nuceně nasazená, zájem o hosty nulový. Díky, ale už nikdy.
Výborná restaurace, objednám si pizzu přes internet, 2 hodiny se nic neděje a když volám na obě čísla tak mi to pro jistotu nikdo nebere. A podotýkám, že to bylo v pracovní době. Určitě zas někdy budu s nimi ztrácet čas.
S přítelkyní jsme tuto útulnou sklepní restauraci navštívili víceméně náhodou, když jsme sháněli kam zajít večer na pizzu. Přivítalo nás velmi příjemné prostředí a ještě příjemnější mladý číšník, dle přízvuku původem Ital. Já si dal pizzu, přítelkyně se nakonec rozhodla ochutnat zdejší kuřecí plátek sypaný parmezánem soplněný o hranolky.
To co následovalo, mohu popsat pouze jako gurmánskou nirvánu, neb takové blaho, jaké se rozhostilo v našich ústech jsem doposud v žádné restauraci nezažil. Má pizza byla naprosto perfektně připravená, těsto nádherně tenké a krásně propečené a křehké. Obrovský rozdíl proti tlustým a do černa připáleným zmetkům, které na strávníka čekají v každé druhé "pizzerii". Chuť jednotlivých ingrediencí se nádherně snoubila a nikde nic nechybělo, ani nepřebývalo. Výrazně k tomu přispěl dozajista i pravý italský sýr, použitý místo obligátního vakuovaného eidamu.
Přítelkyně si rovněž pochutnávala, proto jsem neváhal a okusil něco z jejího talíře. Chuťové blaho explodovalo na mém jazyku s novou intenzitou, neboť kuřecí maso se nádherně rozpadalo a lahodný parmezán dotvářel celkový dojem o další dimenzi. Hranolky byly rovněž úžasné, neb nebyly jen dozlatova opečené, ale zřejmě i ručně připravené z čerstvých brambor, což se na chuti samozřejmě odrazilo.
Co se cen týče, zarazilo mě, jak jsou jídla na dnešní poměry výrazně levná. Vyzdvihnout pak musím zejména skutečnost, že veškeré ceny odpovídají užitým ingrediencím. Je obrovský rozdíl, pokud si objednáte jednoduché jídlo nebo něco speciálnějšího. Pokud ve svém jídle budete chtít najít parmezán, prosciutto, mozarellu či jiné "lepší" ingredience, pak si za ně samozřejmě připlatíte. Rozdíl cen bude ale rámcově 80,- Kč -> 150,- Kč. Nestane se vám tedy, že zaplatíte jako jinde 129,- Kč ať už si dáte vepřový řízek s bramborem nebo falmbované medailonky na portském víně. Cena zkrátka odpovídá objednávce, což ve výsledku nejvíce ocení vaše chuťové pohárky.
V polovině roku 2011 tedy dávám s klidným svědomím plné hodnocení a připojuji vřelé doporučení tohoto gastronomického skvostu plzeňských nej.
Lasagne už nikdy!
V naději, že restaurace, která se specializuje na italské jídlo bude tento pokrm umět, jsem si objednal Boloňské Lasagne. To co mi přinesly překonalo i mé nejhorší zážitky, které jsem s tímto jídlem zažil v různých plzeňských hospodách. To co jsem dostal v zde už Lasagne nepřipomínalo vůbec. Byla to miska plná jakési kečupové omáčky, kde navrch plavala (doslova plavala) krusta roztaveného sýra. v hlubině pod ním pluly jakési tenké plátky nestravitelného těsta. Původní záměr asi byl aby se střídali plátky a směs. Vzhledem k tekuté konzistenci celé této věci se jednotlivé vrstvy prolnuly a všechny plátky "těsta" slepili k sobě do jedné tuhé vrstvy, pod kterou se schovávala už jen nekonečná hlubina bizardní boloňské omáčky. Celé se to nedalo smysluplně nabírat žádným příborem, natož jíst. Kuchař který toto dílo přivedl k světu pravděpodobně Lasagne nikdy neviděl, nebo projevil výjimečnou drzost toto za Lasagne vydávat. V italské restauraci pro mě byl toto opravdu šok.
Velká škoda, protože prostředí (seděli jsme na zahrádce) i obsluha byli příjemné. Příště pokud sem, tak raději pouze pa pizzu.
Na oběd už nikdy více.
Po prohlédnutí pěkně udělaného webu jsme měli chuť vyzkoušet polední menu. Bohužel bylo to zklamání. Podnik na první pohled vypadá velice dobře, moderní i když trochu studené interiéry. Bohužel stejná je i obsluha - profesionální ale studená. Zarážející je dlouhá doba čekání na polední "hotovky". Objednali jsme si smažená játra. Dlouhou dobu se nic nedělo, pak obsluha přinesla jídlo hromadně nám i deseti dalším lidem, kteří přišli i dlouho po nás. Budiž, řekli jsme si, jsou to játra, musí se smažit, budou aspoň čerstvá. Chyba lávky! Játra byla studená a tuhá, jakoby už někde půl hodiny stála. Dalším zklamáním byly vařené brambory - suché s okoralým krajem - pravděpodobně ohřívané v mikrovlnce. To proboha v době obědů nemůžou uvařit hrnec čerstvých brambor?! Bohužel u restaurace, která se tváří, že dělá kvalitní gastronomii bych toto neodpustil. Stejné jídlo mi nabídne kdejaká kantýna v okolí. Při placení nastal obvyklý nešvar moderních restarací - účet automaticky přinesli pro celý stůl, jak jim ho vyjel počítač. Nevím, kdo je zvyklý na běžném obědě platit i za ostatní kolegy, nicméně obsluha o placení "každý zvlášť" nechtěla ani slyšet a nechala nás ať se finančně vyrovnáme mezi sebou a odevzdáme jí celou částku. Pravděpodobně sečíst ručně pět čísel je pro dnešní servírky dnes veliký problém. Už jako naprostý detail beru odmítnutí stravenek Ticket Rest. Přestože jsme předtím byli ujištěni, že stravenky berou. Celkový výsledek je takový, že už sem na oběd nikdy nepůjdu, protože můj požadavek "Dobře se najíst a jít" zde nesplnili. Je to škoda, protože podnik se určitě tváří, že má na víc. Jestli je smyslem poledního menu dělat za nízkou cenu nízkou kvalitu, nevím. Já už ale nemám chuť zkoušet jít si sem sednout ani večer.
S velkým očekávání jsem nastouPIl, dlouho jsem čekal než jsem se naPIl, naJEZt se tam dlouho nepujdu. Ceny nápojů velmi vysoké. Obsluha vystresovaná, neodborná, ale usměvavá.
Navštěvuji dnes již pravidelně a cítím se tam díky prostředí a personálu jako doma. Na oběd je třeba rezervovat stůl, bývá tam plno. Jednoduchá jídla mi naopak vyhovují, protože vždy vím, co si objednávám a také co dostanu. Kvalitní jídlo bez zbytečných kudrlinek. Nepamatuji si,že by mi nechutnalo. A super je, že Vám k jídlu nepřinesou ani tatarku ani kečup, protože je prostě nemají:)V Plzni velká odvaha. O čerstvost surovin se stará šéfkuchař a majitel v jedné osobě, společně s jeho velmi usměvavou ženou. Tahle rodinná a přátelská atmosféra restauraci dodáva jisté kouzlo, které v Plzni jiná restaurace nemá. Zvlášť když tam zastihnete jejich malé dcery, které také rády "pomáhají". Jsem fanda.
Okresy a kategorie
Pizza Plzeň - objednejte si křupavou pizzu od Gottiho. Rozvoz po Plzni Zdarma!
Wellness pobyty - široký výběr víkendových pobytů se slevou
