Restaurace Plzeň

Katalog pohostinských zařízení, klubů, restaurací a hospod. Možnost vyhledávání dle piva, druhu kuchyně, dle okresu, lokality nebo kraje. Možnost řazení dle hodnocení.
České hospody a restaurace


Registrace | Zapamatovat
Přidat podnik



A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z

Pilotní foto Na Statku
By: Fiky

Na Statku

143.4286II. cenová kategorie (do 20-26kč/pivo)
Hodnocení 3.43
Adresa:Mirošov 215 Restaurace II. cenová kategorie (do 20-26kč/pivo) platební karty kulturní akce letní zahrada ubytování cykloturistika Popularity: 5
Co to je?
Mirošov - Mirošovsko, 33843
Telefon:+420-606-630-730
WWW:http://hotelnastatku.cz
email:není uveden


Nově zrekonstruovaný statek, ve kterém se nachází hotel a restaurace se nachází mezi Mirošovem a Hrádkem u Rokycan. Kapacita restaurace je 150 míst a v létě je navíc možnost sezení venku. Je zde možnost pořádání velkých akcí, a navíc se tu občas pořádají i koncerty.

V podniku se točí - Krušovice 12° - Krušovice 10° - Plzeňský Prazdroj .

Kategorie - Restaurace





kocour
16. duben 2016 | 16:06

Majitelem restaurace je J.Šmíd.

Kdo se skrývá za jménem Josef Šmíd (číslo služebního průkazu 218 075)

Narozen dne 26.12.1961 v Rokycanech.

Dne 28.05.1981 ukončil maturitní zkouškou Střední průmyslovou školu stavební v Plzni, a to z velice podprůměrným prospěchem. Ještě před ukončením střední školy podává 2.12.1980 žádost o přijetí do Pohotovostního pluku SNB Praha. Jmenovaný pluk se vyznačoval zejména zásahy proti tzv. nepřátelům socialistického zřízení a svojí činnost završil brutálním zásahem na Národní třídě v Praze dne 17.11.1989. Ve své žádosti zdůrazňuje, že se mu služba u pluku líbí a slibuje, že bude poctivě sloužit socialistickému zřízení a zůstane věren všemu pracujícímu lidu. A tak dne 25.02.1982 kádrovým rozkazem velitele Pohotovostního pluku VB ČSR je J. Šmíd přijímán do služebního poměru od 01.03.1982 a jmenován do hodnosti strážmistra a současně byl ustanoven do funkce FREGVENTANT III. praporu PP VB ČSR. Jednou z podmínek pro přijetí za příslušníka SNB byla i oddanost socialistickému společenskému zřízení. Podpisem pracovní smlouvy získává i náborový příspěvek 5.000,-Kčs. Již od počátku své služby je horlivým soudruhem, který si plní své závazky na výbornou, a tak získává titul "Vzorného frekventanta". Další povýšení nenechává na sebe dlouho čekat. Přes hodnost nadstrážmistra k hodnosti podpraporčíka, kterou získal dnem 01.09.1986. Vlastnímu povýšení předcházela i jeho osobní žádost o přeložení od PP VB ČSR k oddělení StB Plzeň. A tak jeho kariéra příslušníka StB začíná dnem 01.09.1985 u 3. oddělení I. odboru správy-StB KS SNB Plzeň a od 01.03.1987 přechází do další složky StB, a to 4.oddělení I. odboru správy StB Plzeň. V témže roce ukončuje dvouletý důstojnický vzdělávací cyklus školy Federálního ministerstva vnitra se specializací "Operativní služba StB" s vyznamenáním. Povyšuje na podporučíka a svojí kariéru povyšování ukončuje dnem 01.07.1989, kdy je naposledy ve své kariéře příslušníka StB povýšen do hodnosti poručíka. Tomu všemu předchází i návrh medaile za službu vlasti, kterou získal za obětavé a iniciativní plnění služebních úkolů.

Za úspěšným služebním postupem je jeho pracovní horlivost. Každý příslušník StB měl v popisu práce nábor určitého počtu agentů a důvěrníku. Jednoduše řečeno udavačů. Ani Šmíd nebyl žádnou výjimkou.

Podívejme se na akce, na kterých se podílel on nebo celé jeho oddělení. V hledáčku StB byli nejen občané této země, ale také vysídlenci, kteří byli možným dobrým zdrojem informací ze zahraničí. V akci ?Fotograf?, která byla zaměřena na občana A.U. bývalé ČSSR, který se legální cestou vystěhoval, stačilo, aby byl na nesprávném místě v nesprávný čas a pořizoval fotografie své dcery neúmyslně v blízkosti vojenského objektu a byl v hledáčku StB. Každou svojí návštěvu rodné země pak musel příslušníkům StB odůvodňovat a strachovat se, že dojde ke kompromitaci jeho osoby v SRN. Dalším případem pro horlivého úředníka StB byla prověřovaná osoba F.S, která měla na svědomí jenom to, že obdržela od emigrantky zahraniční osobní automobil a účastnila se pietních aktů pokládání věnců k památníkům amerických vojáků padlých za II. sv. války pořádaných zastupitelským úřadem USA. V akci ?Kybernet? pak jistý vývojový pracovník S.C. vedl korespondenci s obchodním oddělením zastupitelského úřadu Kanady za účelem získání technických prospektů ze zahraničí. To stačilo, aby StB nařídila jeho předvolání a naléhala na jeho spolupráci s ní. A tak bychom mohli pokračovat dál. V akci ?Tony? se zase StB snažila získat ke spolupráci zahraniční občany, kteří navštěvovali své známé na území ČSSR.

Ani v náboru a řízení agentů nebyl Šmíd žádný nováček. Za krycími jmény jako Chameleón, Lesník, Chemik, Tonda nebo Klasa se skrývají konkrétní osoby, které se ke službě pro StB přidaly dobrovolně nebo z donucení. Ani seznam tzv. důvěrníků nepatří mezi jednořádkový dokument. Pod krycími jmény Sandra, Sklenář, Instruktor, Bavor, Atlet a další se zase skrývají skutečná jména tzv. důvěrníků, nebo-li donašečů-udavačů, kteří žijí dodnes v našem okolí. Co však je zarážející, je to, že počet prověřovaných osob, nebo-li sledovaných, je menší než počet všech těch agentů a důvěrníků na ně nasazených. Připočteme-li k tomu aktivní úlohu celé jeho rodiny (rodičů), která se podílela na veřejném vyhrožování spoluobčanů Mirošova s odkazem na svého synka u StB, tak tu máme ideální příklad ?podnikatele? bez jakéko-li morálky a sebereflexe.

Co děla poručík StB J. Šmíd dnes? Je majitelem firmy ROSSO STEEL, a.s. v Mirošově a Zaječí, majitelem společnosti Kovohutě Rokycany, a.s., a také vlastníkem vinařství Kolby, které odkoupil od společnosti Sazka, dříve vlastněné A. Hušákem. Prezentuje se jako finalista roku soutěže Podnikatel roku 2009. Kde jsou jeho sliby o jeho věrnosti k socialistickému zřízení a slib, že pro něj nasadí i život. A takoví lidé mají představovat morální hodnoty tohoto národa. Děkuji, nechci.

Zmíněnou restauraci bych přejmenoval hostinec "U estébáka". Program hostince navrhuji rozšířit o téma "Jak jsem chytal třídního nepřítele". Vyprávění soudruha poručíka a jeho kumpánu nad sklenkou vína z vlastní produkce by určitě přitáhlo zájem veřejnosti a přineslo větší zisk.

nik.kolT
4. listopad 2014 | 15:30

Příjemná atmosféra, ALE obsluha hodně nic moc, výběr mizerný, několik let netknutý, na jídlo se dlouho čeká.

Mody
7. červenec 2010 | 15:10

Pomalá obsluha, na jídlo se čeká celkem dlouho. Tatarák zde nedoporučuji - velmi mastné topinky. Jinak hezké prostředí

Vohry
26. únor 2010 | 12:49

Velice dobrá kuchyně, jedna z nejlepších, možná i nejlepších restaurace na Rokycansku. Navíc stylově vybaveno.

Stoupislav
29. prosinec 2009 | 23:35

Super posezení, jídlo i pití. Doporučuji

debrdy
31. srpen 2007 | 10:19

Ještě tady nikdo nezmínil, že místní specialitou jsou každý týden jiné zahraniční kuchyně. Poznáte to vždy podle vyvěšené vlajky na průčelí restaurace. Už jsem tady tak byl na řecké a mexické. Pokud za vámi dorazí návštěva z daleka a nevíte kam na oběd, vyplatí se vám sem zajet. Aspoň jim ukážete, jak se tady máme dobře:-) p

Milka
30. červenec 2007 | 15:04

Excelentní kuchyně, vynikající kombinace ingrediencí a skvěle upravené jídlo. Prostředí navozující příjemnou atmosféru. Rekonstrukce tohoto objektu byla provedena s citem pro původní architekturu. Venkovní terasu je možné vytápět a pohled na kuchaře lovícího čerstvého pstruha z venkovního akvária mě nadchl. Obsluha rovněž velmi milá a usměvavá. Dokonce tu mají točené nealkoholické pivo! Nemám k tomuto podniku jediné námitky, dávám 5 hvězdiček.

Fiky
7. březen 2007 | 13:03

Nemají sice takový velký výběr jídla, ale za to mají velké porce a jídla jsou chuťově skvělé.




Wellness pobyty - široký výběr víkendových pobytů se slevou


Pivní info