Uživatelské recenze České Budějovice
Celkem 22 recenzí
Velmi spokojen, příjemná obsluha, chutná kuchyně, slušné ceny !
Kuchař v této restauraci se zřejmě zhlédl v panu Pohlreichovi - tj. miniporce, ale hlavně, že je to hezky naaranžované. Soudím tak pouze z jednoho jídla, a to ze řízku s bramborovým salátem. Parta zedníků sedící vedle u guláše byla na tom s objemem porce o něco lépe. Řízek byl průměrně dobrý, ne moc mastný; salát chuťově nevýrazný - ale to je na individuálním gustu. Prostředí je vcelku příjemné, obsluha rovněž. Ceny vzhledem k tomu co za ně člověk dostane poněkud nadsazené. Nemám potřebu tam jít znovu, ale přílišně hanit by bylo také nespravedlivé.
Tradiční pokrm české kuchyně, svíčková, se v této restauraci proměnil v noční můru. Ještě teď cítím v ústech ty molitanové knedlíky, tu pachuť omáčky. Nebudu vůbec přehánět když uvedu, že se od té doby svíčkové tak trochu vyhýbám. Jako polévku jsem měl boršč. Ač i ten byl vysloveně nechutný, naštěstí se ho Pegastu nepodařilo mi tak znechutit, jako svíčkovou. Je to ale už pár let tak je snad doufám možné, že "mistr" kuchař byl již obměněn.
Jinak restaurace působí příjemným a útulným dojmem, ani obsluha není špatná. Škoda jen toho jídla, zvlášť v kontrastu s cenovou hladinou.
Kam příjdou turisti sami, tam se snažit nemusíme - to je nejpíše motem této restaurace. Jídla dost podprůměr, leckterá školní jídelna to zmákne líp. Ceny ovšem drží na úrovni turisticky zajímavé oblasti. V mém případě Špecle s bryndzou a slaninou - ohřátý suchý kupovaný polotovar posypaný slaninou s hroudou bryndzy tak jak jí vyklopíte z nejlevnějšího kelímku. Přitom stačí tak málo!!
Vynikající jídlo, příjemně působící interiér, sympatický majitel a krásná mladá servírka. Jídelní lístek není zbytečně přecpaný, ale vybrat si určitě lze, velice slušný výběr vín, podnik na pěkném klidném místě. Mohu doporučit!
Jediným pozitivem této restaurace je pravděpodobně místo přímo v centru města. Oproti avizovaným čerstvým surovinám jsou jídla vařená z levných mražených polotovarů. Nevšední kulinářský zážitek, jak publikují na svých stránkách se tady opravdu očekávat nedá. Pouze pokud očekáváte špatně upravené nekvalitní potraviny, to potom bez pochyby. Pokud se Vám jako mne navíc podaří nahlédnout do kuchyně, naskytne se Vám takový pohled, že Vás napadne už ani nedopít a jít si spravit chuť do nejbližšího "hladového okna", protože tam za setinu ceny dostanete mnohem lepší a pravděpodobně i kvalitnější jídlo. Restaurace Gourmet symfony nás zklamala na plné čáře... místo kategorie Fine dining, spadá spíše do kategorie "nevkusná předražená jídelna"
Pokud nevypadáte jako německý, rakouský či jiný zahraniční turista , tak tam dle mé zkušenosti nedoporučuji chodit. Pokud Vám teda nevadí, že utratíte svoje peníze někde kde o Vás nestojí a dávají Vám to dost zřetelně najevo (doporučení pro obsluhu: ne vždy má český turista s baťůžkem na zádech hlouběji do kapsy než turista od nás na západ). Personál neochotný otrávený. Na dotaz u číšníka zda mají v restauraci volné místo pro pět lidí odpověděl značně arogantním tónem - "nevím hledejte". Všude dle mého názoru účelové rezervace. Až jsme našli volný stůl kde by se nás pět vešlo, najedli se, dali si dobré Budějovické pivko a konečně jsme se teda usadili. Přišla servírka a místo slov s úsměvem na tváři "pánové co si dáte" nám s nepřítomným výrazem sdělila, že má přijet zájezd tak je nucena na námi již obsazená místa dát rezervaci. Na dotaz kde nás místo toho teda usadí odvětila jak jinak než zase bez špetky zdvořilého přístupu k zákazníkovi "nevím, něco si najděte ve předu". Navštívili jsme s přáteli na našich každoročních pánských jízdách nejen po české republice za ty roky již mnoho restaurací kde se rádi vracíme a doporučujeme známým či obchodním partnerům, ale tato to určitě nebude.
Možná zamyšlení pro majitele?
Moje oblíbená pivnice ve městě. Příjemné prostředí i obsluha, dobré jídlo.
Prostředí a obsluha dobré, jídlo průměrné. Myslím, že pověst trochu převyšuje skutečnost.
Dobrá poloha restaurace a příjemné prostředí. Jídlo bohužel jen průměrné. Ochutnali jsme několik jídel-např. vepřová žebra(rozhodně ne čerstvá, podávaná ve studeném kastrůlku, bez chuti), jahody na pepři s mascarpone noky(nakyslá chuť noků byla spíše způsobená kysanou smetanou nebo tvarohem, mascarpone chutná jinak), houbové rissotto(vysušené a přesolené maso), gratinované gnocchi-ok, grilovaný candát-ok. Obsluha nic moc-jedna usměvavá a milá servírka, další dvě, které nás obsluhovaly, byly pravým opakem-působily poněkud otráveně.
Okresy a kategorie
Wellness pobyty - široký výběr víkendových pobytů se slevou
